123 saker

Har lagt till ett program över mina favoriter som går på tv, nämligen 123 saker (varje svensk bör veta). Det sänds precis just nu, alltså på onsdagar kl 20:00. Mycket intressant, hoppas på att bli mer allmänbildad.
Kan tilläggas att boken "Vad varje svensk bör veta" också är en favvo.

Ikväll har jag laddat upp med en fet godispåse för att orka tentaplugga... börjar bli fullt i skallen bara!
Följer självklart fotboll lite på håll också.. Det står 1-0 till Norrköping (!) mot Ljungskile i skrivande stund.



Har hittat ett halsband jag vill ha (gör alltså allt förutom att plugga för tillfället)


inkommande.se

Satt denna morgon och kollade på nyhetsmorgon och då tipsade dom om en sida (http://www.inkommande.se).
Man kan skicka in sina egna tips/önskningar på prylar som borde finnas, sen går företag in på sidan och kollar om det är några smarta idéer och så kanske önskan går i uppfyllelse.

Nu ska jag fortsätta plugga, kl 12 är det lunch hos A, sen blir det seminarium och hr-dagsmöte.

Vilken fantastisk dag! :D
(2 dagar kvar till tenta, sen blir det Grease-fest :))

Mindre bröst av kaffe!

Woho, vilken studie :)

Vilka små tuttar jag kommer få..
Enligt studien så påverkar kaffedrickande bröstens storlek och kan även minska risken för bröstcancer(!). Hon som har forskat om detta är Helena Jernström vid Lunds universitet. Det har också publicerats mätningar som påvisar sambandet mellan kaffedrickande och minskad risk för bröstcancer i facktidskriften "British journal of cancer".

För att bröstens storlek ska minska så krävs det att kvinnan har en viss variant av genen CYP1A2. Den varianten har ungefär hälften av landets kvinnor. Två eller tre koppar kaffe om dagen kan också minska risken för bröstcancer. Man tror att det kan vara det uppiggande koffeinet som finns i kaffe som hämmar celltillväxten i brösten.

Vilken grej! Då kan man ju faktiskt dricka kaffe med gott samvete?!

Tentaplugg

Efter en helg full av jobb, filmtittande och drinkar/whisky är det nu dags att ta tag i tentapluggandet igen. Denna dag började med föreläsning kl åtta (vansinne att ha det så tidigt en måndagmorgon!!) och sen blev det lite biljettförsäljning till Hr-dagen. Nu börjar den närma sig och ska bli så himla skönt när den är överstökad.!

Ikväll har jag varit och inhandlat lite grejer så jag ska orka med att plugga hela veckan.. clementiner, choklad, c-vitaminbrus och kaffe (coffee om man bara ska köra c-grejer) blev det.

Här är en bild från ett frukostmöte med näringslivsutskottet. Denna skorpa fick jag upp ur paketet :)





TGIF

Idag är det fredag, vet inte riktigt varför jag skrev den överskrift som jag skrev. Kändes kanske som att jag skulle vara ledig, fast ska jobba nu idag och i morgon.. Men det blir nog bra! Skulle behöva dessa dagar till att plugga bara, tenta om en vecka. Idag efter jobbet så blir det lite mer filmfestival som sagt.. "Be kind rewind" och "Det levande slottet". Schüsst!!!
I morgon blir det avslutningsfest för festivalen i Norrpan.

Igår kväll blev det inte sängen direkt som jag tänkt, låg hemma hos mig och kollade på film med M. "Rules of attraction", den var dock inte så bra som jag tyckte mig minnas. Men det är fortfarande svinkul när dom hoppar i sängen och har kuddkrig :)

Har två roliga saker att se fram emot: den 29/10 är det In flames i Sthlm, ska bli hur kul som helst!!
Sen vecka 49 (ja, det är toklångt fram) så ska jag till Gbg och hälsa på en vän :)
Men.. nu är det psykologipluggpluggplugg som gäller.

HAHAHA.. gå in på den här sidan förresten: http://en.wikipedia.org/wiki/Human_feces

good dick

Har spanat in en bra film ikväll efter en dag full av huvudvärk..

Good dick hette den iaf och rekommenderas varmt :)
I morgon blir det plugg plugg och två filmer med min A på kvällen.

Nu blir det sängen, pussokram

Billig trekant

Måste bara dela med mig av denna härliga lilla skylt som står på borden inne på ett av universitetets alla caféer.

Väldigt billigt för en trekant tycker jag ;) Och kaffe efteråt är ju inte illa.


Filmhelgen är över, nu är det måndag igen..

Måndag..
Gaah, är helt slut. Dagen började med två möten, första klockan åtta. Sen blev det att grupparbeta som fan, och i slutet av skoldagen var det seminarium.
Att jag är helt slut beror nog på att jag är trött efter helgens bravader, både fysiskt och psykiskt.. mycket skit i skallen som snurrar runt. Orkar inte vara glad som alla verkar förvänta sig att jag ska va. Men jag längtar efter att vara riktigt genuint glad igen.

... har annars haft en helt ok helg! Party i fredags, jobb i lördags och har kollat på sex filmer på filmfestivalen.
I fredags kollade jag på "Låt den rätte komma in" , i lördags "Once" och "Darjeeling limited", igår "I andras ögon", "Jag vill inte leva detta livet"  och "The waiting room". Så lite kultur blir det, inte bara party även om det kan verka så :)

Filmfestival

I morgon börjar den, årets upplaga av Norrköpings filmfestival!
Har fått gratis ackreditering till hela festivalen, så mycket film ska det bli! Har 14 "måstefilmer", och så blir det säkert några till. Första filmen i morgon blir "låt den rätte komma in". Har nyligen läst den boken så blir skitkul att se filmatiseringen av den (känns som att jag har skrivit det här förut, men men..). Emellan alla filmer blir det lite mat, möten med vänner och jobb. Och skola såklart.

Ska iaf bli 10 superroliga dagar! Jag känner att jag behöver det, har varit så mycket skit som tagit upp för mycket av min hjärnverksamhet på sistone.

Just nu sitter jag och kollar på "Maria full of grace" som visas på tvåan. En så bra men fruktansvärd film.. måste ses om ni inte gjort det!

Glaaaad

På 24 timmar har jag fått 4 roliga besked, känns såååå bra.
Fick tillbaka plånboken som jag skrev igår, har fått nytt jobb, fixat sista föreläsaren till vår hr-dag och klarade psykologitentan. Yeeeey!

Nu skulle min dag vara fulländad om IFK kunde ta och vinna matchen mot gais. 64 minuter är gångna och de ligger under med ett mål mot noll. Strömmen var borta på parken i en halvtimme också, becksvart tydligen :)

Dessa karlar

Hmm.. tog bort en del av det som stod i inlägget från början, lät så töntigt.. :) Jag låter överskriften säga sitt.

Nu ligger jag i sängen och ska sova lite efter en finfin helg! Har haft min bästa gris här, askul har vi haft.
Har lyckats slarva bort min plånbok i helgen också, inte lika roligt.. men fick tillbaka den ikväll efter mycket ångest! Asskönt!!! Jag är nu supertrött och supermätt efter ett väldigt trevligt restaurangbesök, mongolisk mat is da shit! :)

Sweet dreams

RSS 2.0