Nyårsafton i morgon och jag har glömt det viktigaste!

... nyårscigarren!! Tur att stan är öppen i morgon också. Puh.

http://www.text.nu/storage/cigarr-cigarrer.jpg


Film - Finding Neverland

Nu går Finding Neverland på tvåan. Tycker att det är en helt fantastisk film och historia! Den är så fint gjord, också.

Peter Llewelyn Davies: This is absurd. It's just a dog.
J.M. Barrie: Just a dog? *Just*?
[to Porthos]
J.M. Barrie: Porthos, don't listen!
[to Peter]
J.M. Barrie: Porthos dreams of being a bear, and you want to shatter those dreams by saying he's *just* a dog? What a horrible candle-snuffing word. That's like saying, "He can't climb that mountain, he's just a man", or "That's not a diamond, it's just a rock." Just.


http://www.itusozluk.com/img.php/3106c7541990d5fa60fc1faaa7dd29f912087/finding+neverland


Jag är även en sucker för franska filmer. Le fabuleux destin d'amélie poulain (Amelie från Montmartre) kommer förmodligen alltid att vara min favorit, gillar allt det fyndiga och finurliga med den filmen. Jag och min lemurvän låg och kollade på den igår kväll. Älskar när man hittar nya saker i en film även fast man sett den minst 20 gånger! :)

Amelie:  Vous au moins, vous ne risquez pas d'être un légume, puisque même un artichaut a du cœur (Du riskerar inte att bli en grönsak, för även en kronärtskocka har ett hjärta.)

Chocolat
är en annan film jag gillar, man kan riktigt känna doften av choklad när man kollar på den.

Köpte 3 nya filmer häromdagen "Franska filmpärlor". Innehållandes: Det regnar alltid i Provence (Parlez-moi de la pluie), Paris och Jag har älskat dig så länge (Il y a longtemps que je t'aime).
Blir bra skit under tråkiga morgnar/kvällar/nätter.

Scarface

Is good shit.

Får bli min nästa affisch när det är dags att införskaffa en ny stor poster.

Denna har jag nu på min vägg. Me like.


Vill ha.

Den bortglömda dagboken

"Kära dagbok."
När jag var liten (upp till 17) så skrev jag i stort sett varje kväll i min dagbok. Vilket såklart resulterade i många böcker, en massa text och mycket känslor. Vet inte varför jag har glömt bort det. Det är inte så att jag inte längre behöver lufta mina känslor med mig själv, snarare tvärtom. Mitt huvud är ju fyllt till bristningsgränsen med tankar som snurrar omkring.

Så i morgon förmiddag är det jag som går till bokhandeln och införskaffar en ny dagbok.

Matsa tipsar om skivor

Bästa NiftersMats listar sina tre favvoskivor. Lyssna och lär.


Julafton

Har haft en kanonjulafton! Jag har visst varit jättesnäll i år för jag har fått en massa fina paketet.
Assnygga jeans, thomas sabo-berlock och en stekpanna bl a av min fina man. En skitasnygg levis-tischa av min ende lemurvän. En röd skinnjacka, ett upplevelse-presentkort m.m. av mina svärpäron i Åby.
Mycket good shit helt enkelt!

Julaftonen kanske inte började top notch. Ralph (bmw:n) dog när vi nästan var på plats hos Johans pappa, så den fick bogseras från vägen. Vi skulle egentligen sova i en stuga mitt ute i ingenstans men eftersom vi inte hade nån bil så sov vi kvar i åby. Men det var mycket mysigt :)
Ikväll blir det bärs och umgänge på Munken. I morgon Sonic surf city på Palace.

Pussokram



Väduren - tecknet för nystart

Det här med horoskop är lite scary alltså. Tycker ju att det stämmer väldigt bra det som står nedan.. är det bara jag eller vad tycker ni som känner mig?

Den här sidan beskriver nog mig på ett ännu bättre sätt.. men orkar inte skriva in det här.
http://peterpan.kontrollpanelen.se/overnaturligt.se/Stjarntecken/vaduren5.htm



POSITIVA EGENSKAPER
Banbrytande, dynamisk, energisk, entusiastisk, modig, självsäker, snabbtänkt, äventyrlig.

NEGATIVA EGENSKAPER
Hetsigt humör, impulsiv, otålig, självisk, våghalsig.

GILLAR
Handling, spontanitet, utmaningar, vara i täten.

OGILLAR
Andra människors råd, erkänna misstag, inte bli emotsagd, tyranni, vänta.

PERSONLIGHET
Väduren är äventyrlig, ambitiös, aktiv, dynamisk, impulsiv, entusiastisk och full av energi. Du är också utåtriktad, sällskaplig och självsäker. Som zodiakens djärva pionjär är du inte rädd för utmaningar. Men du blir lätt otålig om du inte ser snabba resultat. Du älskar frihet och är alltid öppen för nya idéer.
Du är en naturlig ledare och du gillar att få igång saker och ting. Du behöver vara i täten för ditt eget välbefinnande. Du är uppriktigt mån om de du för befäl över. Det är väldigt sällan du utnyttjar dina ledaregenskaper för egen vinning. Ditt begär av att vara i täten gör till en dålig underhuggare. Du är ovillig att lyda eller acceptera anvisningar du inte ser någon anledning för, eller som du inte håller med om.
Mycket cirkulerar kring dig själv, både i positiv och i negativ bemärkelse. Du har starkt självförtroende men är också självcentrerad. Du är väldigt mån om ditt egen personliga avancemang och om fysisk tillfredsställelse. Din enorma energi gör dig aggressiv, rastlös och ibland grälsjuk. Du är envis och har ett hetsigt humör, och du känner dig lätt förnärmad. Och du har lätt för att hysa agg mot personer du känner dig föroläpad av.
Du är intellektuell och objektiv, men kan i sällsynta fall dras mot både religiös och politisk extremism. Du är snabbtänkt, men också dumdristig, och du har en tendens att slåss för en fråga trots att den sedan länge är utagerad. Ibland kastar du dig också in i saker och ting utan att tänka på vilka problem som kan uppstå. För att till fullo utnyttja dina positiva sidor behöver du utveckla en stark självkontroll, men utan att trycka ner din kraftfulla natur.

YRKEN
Du kan vara en skicklig idrottsman, klättrare eller upptäckare. Du kan också ofta arbeta som läkare, sjöman, pilot eller soldat, eller som ledare inom industri eller politik.

RELATIONER
Du är frimodig, direkt och uppriktig, och du är en entusiastisk och generös vän. Du har stark sexuell drift och är en passionerad men kräsen älskare. Du är oordnad och har ett behov av att erövra.
Du blir lätt irriterad över långsamhet eller försiktighet, och du sårar lätt människor runt omkring dig utan att du själv vet om det.
Men du är den mest omtänktsamma och kärleksfulla föräldern i hela zodiaken och sätter alltid dina barn i första rummet.

Du passar bäst ihop med
Lejonet - Era två mycket expressiva personligheter passar oftast mycket bra ihop, och ni hyser stor beundran för varandra. Ni vill båda befinna er i centrum för uppmärksamheten. Det här är en mycket fysisk och eldig relation.
Vågen - Det här har goda möjligheter att bli en varm och kärleksfull relation. Ni kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Du hyser stor uppskattning för Vågens passionerade och känslofyllda natur, och kan besvara denna känslofylldhet på ett sätt som Vågen gillar.
Skytten - Era två impulsiva och frihetsälskande personligheter trivs utmärkt tillsammans.

Du passar inte lika bra ihop med
Väduren - Era två lika personer får lätt bra förståelse för varandra. Men Vädurar vill bestämma, och detta är inte någon lugn och fridsam relation. Fast kanske spännande och lockande.
Oxen - Vid första anblicken kan detta verka vara en fantastisk kombination. Oxens kärleksfullhet är precis vad du söker. Oxen uppskattar din utåtriktade personlighet, och du uppskattar den jordnära Oxen. Dock är ni alltför olika för att det ska fungera på lång sikt.
Tvillingarna - Du är alltför fysisk och temperamentsfull för den mer intellektuella Tvillingens smak.
Kräftan - Det här är oftast en svår kombination. Kräftan är för lynnig och sentimental för din smak, samtidigt som även du själv har lätt för att bli på dåligt humör. Och Kräftan har svårt att tåla ditt öppna och rättframma sätt.
Jungfrun - Den stillsamma och försiktiga Jungfrun passar inte särskilt bra ihop med din temperamentsfulla personlighet. Jungfrun tycker inte om ditt sätt att bestämma och domdera.
Skorpionen - Ni är båda är alltför temperamentsfulla för att ni ska trivas tillsammans. Ni vill båda alltid få sin vilja igenom, och vägrar att vika er. Fysiskt sett kan dock denna relation kännas lockande.
Stenbocken - Den tålmodiga och eftertänksamma Stenbocken faller inte din otåliga natur i smaken.
Vattumannen - Du kan irritera dig över Vattumannens oförutsägbara sätt, och den alltid välvilliga Vattumannen kan lätt irritera sig över ditt hätska temperament.
Fiskarna - Den känsliga Fisken finner inte mycket trygghet hos din aggressiva natur. Den romantiska och drömmande Fisken är i behov av en finkänslighet som din personlighet saknar.

Din motsats
Vågen

SJUKDOMAR Acne, brännskador, hjärnskador, huvudskador, inflammationer, solsting, svimningsanfall, svullnader, utbrändhet.
VETENSKAPLIGT NAMN Aries
STYRANDE PLANET Mars
HÄRSKANDE GUDOM Mars (Ares) - Krigets Gud
NYCKELORD Handling
PERSONLIGT NYCKELORD Jag är
DUALITET Yang (maskulin, ljus, hård, aktiv)
TRIPLICITET Eld
KVALITET Kardinal
FÄRG Rött
STJÄRNSTEN Diamant
METALL Järn
BLOMMA Viol (luktärt, näva)
TRÄD Alla träd med törnen
DJUR Får
LYCKONUMMER 1 och 9
LYCKODAG Tisdag

(taget från http://maltesson.tripod.com/zodiaken/id1.html)

Rocky roads - mmm!

Har knåpat ihop lite rocky road-godis precis så nu står smeten i kylen och stelnar. Längtar tills i morgon bitti då vi ska ha mysjulfika med min grupp på uni så jag får hugga in...
Mumma!
Använde mig av Leilas recept, men freestylade såklart lite grann också. Man kan ju inte göra saker precis likadant som nån annan... :)


Leilas rocky roads:
Färdigt på: 40 min
Ingredienser
12 kakor
600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

 

Leilas rocky road


Får se hur mina blir, återkommer!

 



Hejpusses


 

 


Äntligen snö!

Som jag har längtat efter snö. Alla vänner runt om i sverige har skrivit "det snöar" hela dagen på sina facebookstatusuppdateringar. Nu snöar det äntligen här i Norrköping också. Snälla ligg kvar en stund. Har tänt en massa ljus, lyssnar på spotify (Michael Jackson-Beat it just nu), myser med mina kissar och dricker cola ur glasflaska. Me like.

Vaknade i natt med världens huvudvärk, illamående och kallsvettningar. Usch. Kunde inte somna igen förrän sent i morse och sen har jag bara legat i soffan och spanat serier och sovit om vartannat. Är lite rädd att det är min migrän som börjar komma tillbaka. Känner igen känslan. No good.

Annars så måste jag säga att jag är lycklig. Trots att jag har sjukt många konstiga tankar som snurrar runt i mitt huvud. Är kär uppöver öronen, har världens bästa vänner och mamma och syskon.

http://kristinaosophia.files.wordpress.com/2009/08/cocacola.jpg



Nu tändas miljoner värmeljus...

Tål att tänkas på:

Nu tändas miljoner värmeljus - 300 miljoner förbrukas i Sverige varje år, många under jul- och nyårshelgen. Om de lämnas till återvinning kan 95 procent av energin sparas och 100 procent av metallen.

Varje svensk förbrukar i genomsnitt 33 värmeljus/år. Ljusen räknas som förpackningar och ska slängas bland metallförpackningar på återvinningsstationen. Aluminium är en miljömässig dålig lösning i slit- och slängsamhället eftersom det går åt mycket energi vid produktionen. Men om vi återvinner aluminium sparar vi 95 procent av den energi som annars behövs för att göra helt ny aluminium. Aluminium kan återvinnas hur många gånger som helst! Lämna in värmeljus-behållaren som metallförpackning! Återvinning av alla värmeljusbehållare motsvarar utsläpp av tusen ton koldioxid (naturskyddsföreningen - http://www.naturskyddsforeningen.se/press/pressmeddelanden/?news=853).


Idag när jag kom hem från en pluggdag bestående av ett Söderköpingsbesök och skrivande av projektarbete så fick jag en glad överraskning. Jag har massor med tv-kanaler!! Har bara haft 1:an, 2:an och 4:an sen jag flyttade hit. Nu har jag äntligen lite kanaler att zappa emellan.. good shit!

Rösta på Nifters till Metaltown 2010!

Följ länken och rösta på Nifters! Vill se dom på metaltown 2010.

http://www.metaltown.se/onskaartister.asp


årets julkalender

SupersnällasilverSara och StålHenrik är tillbaka i årets julkalender. Jag var lite småkär i Henrik för några år sen..

Här kan ni se alla avsnitt! Superhjältejul

http://svt.se/content/1/c8/01/76/87/00/Henrik-485.jpg


hmm

har precis insett att min blogg ser fördjävlig ut i explorer. använder bara firefox... men ska fixa det nån dag! om det är nån som använder explorer så är det alltså inte meningen att den ska se ut som den gör.

Gnatt

Min önskelista till tomten

Bästa Tomten!

Om du tycker att jag har varit snäll i år så kommer här min önskelista inför julen 2009 (utan inbördes rangordning).

pic1
Broschnål (110 kr) från inreda.com som du hittar här

Gult bananfodral
Bananfodral. Har alltid tyckt att dom är så fula, men nu insett att jag behöver ett fodral till mina bananer jag tar med mig i väskan. En brun, mjuk och sönderstött banan är en äcklig banan. Fodralet (29 kr) från milq.se finns här

Plåtburk för Socker - Dixie
Denna finfina burk för socker (149 kr) från milq hittar du här. Det finns en massa fina burkar i samma serie, det här är bara en av alla fina.

Survival Mask
"Survival mask" :D Vet inte vad jag skulle ha den till, men... en sån måste man väl ha? Här finns den för 39 kr.

Info om Thomas Sabo BerlockInfo om Thomas Sabo BerlockInfo om Thomas Sabo Berlock
Thomas Sabo-berlock till mitt armband. Vet dock inte vilken jag vill ha.. Finns så många att välja på, men nån av dom här kanske? Berlockerna hittas i Klockmaster-butiker eller här


Röd - Kent - Musik
Skivor vill jag alltid ha. Kents Röd (149kr cdon.se), Muse Haarp (99kr), Muse The resistance (149kr).... bl a.

http://media1.vgregion.se/vastarvet/klvm/foremal_bilder/06001/06%20570.jpg

Ett strykjärn behöver jag också. Kanske ett något mer modernt.

Önskar mig filmer också. Och kläder. Och kitschgrejer (bl a från kitsch.se). Och knåpsaker. Både för hjärna & händer. Och böcker, bl a "människohamn" av John Ajvide Lindqvist. Och ett våffeljärn!

Nu ska jag öppna lucka nr 3 i julkalendern och äta en liten chokladbit. Om jag är vaken i 45 minuter till så får jag öppna en till :)

Hejpusses

RSS 2.0